Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Φωτογραφίες γάμων, 1 * Pictures of weddings, 1



Φωτογραφίες γάμων, 1


Τα τελευταία χρόνια συλλέγω και φωτογραφίες γάμων.  Όλα ξεκίνησαν από ένα λεύκωμα με φωτογραφίες, κυρίως γάμων, Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία. Μετά προσέθεσα τις φωτογραφίες του δικού μας γάμου [νύφη η Παναγιώτα Πούπη] στην εκκλησία του αγίου Νικολάου, στην Λευκάδα. Στην συνέχεια εζήτησα από τους γνωστούς και σχεδόν όλοι μου έδωσαν περισσότερες από μία. Τέλος συγκέντρωσα και συνεχίζω να μαζεύω όσες φωτογραφίες γάμων φτάνουν στους χώρους της δουλειάς μου.

Έπρεπε να γίνει η αρχή. Δημήτριος Καλαμπόκας ο γαμπρός – πανέμορφη νύφη η Δανάη Ευαγγέλου, οι δύο γονείς του συναδέλφου παλαιοπώλη [και φωτογράφου] Σπύρου Καλαμπόκα. Ο γάμος έγινε στα Ιωάννινα το 1961, στην Μητρόπολη και τις φωτογραφίες τράβηξε ο Ευσταθίου, φωτογράφος στα Ιωάννινα. Όταν παντρεύονται ο Δημήτριος είναι 35 ετών και η Δανάη 22, έχουν δηλαδή 13 χρόνια διαφορά ηλικίας. Μαζί έκαναν τρία παιδιά, και από τα παιδιά τους γεννηθήκαν, μέχρι σήμερα, τρία εγγόνια.  Από το ζεύγος ζει η Δανάη, πολύ όμορφη και σήμερα.
Πρώτα τέσσερες φωτογραφίες από την τελετή, μέσα στον ναό. Στην συνέχεια άλλες τέσσερες: ακόμα μία από την τελετή, μία όταν το ζεύγος βγαίνει από το ναό, στην επομένη η νύφη λάμπει στο κέντρο – δίπλα της η μικρή παράνυφη και η τέταρτη φωτογραφία από τον μήνα του μέλιτος, ένα ταξίδι στην Κέρκυρα. Σε αυτή την φωτογραφία φαίνεται να ταιριάζουν κάπως οι εικόνες των δύο νεονύμφων.
Τελευταία μία φωτογραφία στο στούντιο του Ευσταθίου: Η νύφη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου